lamellás  HŐCSERÉLŐk 

 légtechnikai (Al-Cu) HŐCSERÉLŐk

Tipusai
 
  •  Elpárologtató: Minden hűtőközeg elpárologtatásához.
  •  Kondenzátor: Különböző hűtőközegek kondenzációjához max. 35 bar nyomásig
  •  Léghűtők: Hidegvíz vagy glikol max. 15 bar; termo olaj max. 180 °C
  •  Légmelegítők: Forró víz max. 6 bar; túlhevített víz max. 15 bar, 175 °C; gőz 16 bar és 202 °C
 
Anyagjellemzők

 Lamellák 
A lamellákat alumínium lemezből, bevonatos alumíniumból, rézből, acélból vagy nemesacélból (V2A, V4A) gyártjuk. Nagyszilárdságú hullámos lemezeket használunk.

 Magcsövek 
A különböző átmérőjű magcsövek anyaga lehet réz vagy nemesacél (V4A). Ezekre mechanikus felbővítéssel fogatjuk a lamellákat.

 Osztó-gyűjtő 
Anyaga szerint lehet réz, acél vagy nemesacél (V2A, V4A). Csatlakozása az igényeknek megfelelően lehet menetes, karimás vagy forrasztható.

 Elosztórózsa 
A Venturi-elosztók sárgarézből vagy acélból (V2A) készülnek. A beépítésük a hőcserélő elhelyezésétől függően mindig függőlegesen történik, hogy a hozzájuk optimalizált elosztó csövekben a hűtőközeg egyenletes befecskendezése biztosított legyen.

 Készülékkeret 
A keretet alumíniumból, rézbél, horganyzott rézből, sárgarézből, horganyzott acélból, nemesacélból (V2A/V4A) gyártjuk. A standard 50 mm-es U keret mellett az ügyfél igényeinek megfelelően bármely alakú, formájú keret elkészítésére vállalkozunk.

 Minőségellenőrzés 
Az optikai és mérési vizsgálatokon, ellenőrzéseken túl minden egyes hőcserélőt 20 °C-os vízben 16 bar száraz levegő nyomással (vizes hőcserélő) és 30 bar nyomással (hűtőközeges hőcserélő) ellenőrzünk.